Biography of pt jawaharlal nehru

biography of pt jawaharlal nehru

Jawaharlal, nehru, biography, jawaharlal, nehru

Nehru ja kiinan päministeri Zhou enlai neuvottelivat kauppasopimuksen tiibetistä new Delhissä. Sopimus sisälsi viisi rauhanomaisen rinnakkaiselon periaatetta (panch shila jotka märäsivät maiden keskinäiset suhteet. Toistensa itsenäisyyden kunnioittaminen hyökkämättömyys toistensa sisäisiin asioihin puuttumattomuus Tasa-arvoisuus Molemminpuoliset edut ja rauhanomainen rinnakkaiselo kuitenkin tiibettiläiset nousivat kiinaa vastaan kapinaan 19581959. Tiibetin uskonnollinen hallitsija. Päministeri nehru antoi hänelle turvapaikan Intiasta. Tämä kärjisti kiinan ja Intian välejä ja johti maiden väliseen sotaan vuonna 1962. Intian armeija miehitti portugal ille kuuluvan goan siirtokunnan vuonna 1961 vetoamalla yk :n resolutioon 1514 joka tuomitsee kaiken kolonialismin maailmassa ja kehottaa näin ollen siirtomaiden itsenäisyyttä tai itsemärämistä nehru oli kiinnostunut neuvostoliiton viisivuotissuunnitelmista.

Jawaharlal, nehru, biography, biography, online

Jinnahin muslimiliitto hyväksyi molemmat. Kongressi pätti kuitenkin ottaa käyttön ensimmäisen, mutta ilman ryhmittelyjä, mitä jinnah arvosteli epärehellisyydeksi ja veti tukensa suunnitelmalta. Muslimiliitto boikotoi kokousta, joten se jäi kokonaan Kongressipuolueen haltuun. Nehrusta tuli varakuninkaan hallituksen varapuheenjohtaja, de facto editor valtionpämies. Muslimiliiton rauhanomaiseksi tarkoitettu suoran toiminnan päivä. Elokuuta 1946 jätti 3 000 hindua ja 7 000 muslimia kuolleeksi seuraavien kuukausien aikana. Kongressipuolue pelkäsi kaaosta ja salli muslimiliiton palata kokoukseen. Uudet ministerit eivät hyväksyneet Nehrun johtoasemaa ja neuvoston kaikki pätökset ajautuivat umpikujaan. Kun poliittinen tilanne oli jumiutunut ja tilanne lähestyi sisällissotaa hindujen ja muslimien välillä, nehru ja vallabhbhai patel tukivat louis mountbattenin, viimeisen varakuninkaan suunnitelmaa jakaa intia intiaan ja muslimien pakistaniin. Perustuslaillinen kokous hyväksyi jaon kesäkuussa 1947. Elokuuta 1947 Intiasta tuli itsenäinen valtio ja jawaharlal Nehrusta tuli tuli 58-vuotiaana sen ensimmäinen päministeri.

Kongressipuolue hallitsi keskushallitusta ja suurinta osaa brittiläisen Intian maakuntia. Yleisintialainen muslimiliitto muhammad Ali jinnahin johdolla nousi kongressin pähaastajaksi. Liitto vaati erillistä valtiota muslimeille ja nautti monien Intian muslimien tukea. Nehru ja kongressipuolue vastustivat jyrkästi Intian jakoa, eivätkä myöskän olleet valmiit myönnytyksiin Muslimiliitolle tämän estämiseksi. Brittihallituksen supermarket lähetystö sir Stafford Crippsin johtamana jätti toukokuun. Päivän suunnitelman jakaa intia autonomisiin maakuntiin jotka ryhmitettäisiin uskonnon mukaan. Kesäkuuta esitti Intian jakamista uskontorajojen mukaan ja salli ruhtinaskuntien pättä liittymisestä maahan tai itsenäisyydestä. Toukokuuta suunnitelmaa ja hylkäsi jälkimmäisen.

biography of pt jawaharlal nehru

Biography of, pandit, jawaharlal, nehru - biographies of Indian

Nehru ja kongressin johtajat pidätettiin 32 kuukauden ajaksi, jonka aikana hän kirjoitti teosta The discovery of India ( ) Intian historiasta ja kulttuurista. Sodan pätyttyä nehru ja muu kongressin johto vapautettiin. Britannian känteentekevissä vaaleissa sodan jälkeen 1945 Churchillin konservatiivit kärsivät murskatappion ja työväenpuolueen Clement Attlee muodosti hallituksen. Uusi sosialistihallitus alkoi valmistella Intian itsenäistymistä. Vuonna 1946 Kongressipuolue kokoontui puoluekokoukseensa tietäen, että sen valitsemasta puheenjohtajasta tulisi Intian hallituksen johtaja. Nehrun pävastustaja oli vallabhbhai patel. Kukaan ei asettanut Nehrua ehdolle, mutta valmisteleva komitea teki alustavan ehdotuksen. Uskotaan että gandhi pyysi patelia luopumaan ehdokkuudestaan Nehrun hyväksi, mutta tämä dokumentoimattomaksi jänyt episodi on intialaisten historioitsijoiden keskuudessa jyrkän kiistanalainen. Vuonna 1946 järjestettiin perustuslakia laativan kokouksen vaalit.

Jawaharlal nehru essay in hindi

biography of pt jawaharlal nehru

Jawaharlal, nehru, biography - activists, revolutionaries and other

Nationalistit olivat eri mieltä siitä miten reagoida tähän. Nehru ja patel tarjosivat briteille yhteistyötä ja tukea sotaan sillä ehdolla, että britit antaisivat Intialle poliittisen vapauden sodan jälkeen. Gandhi vastusti tätä, ja ensi kertaa kongressin enemmistö toimi vastoin hänen tahtoaan. Muutamat brittivirkamiehet ja poliitikot tukivat tarjousta ja pitivät Intian junk tukea tärkeänä, mutta tarjous hylättiin kun Winston Churchillin uusi, kaikille itsenäisyyshankkeille vihamielinen hallitus tuli valtaan. Kongressipuolue märäsi kaikki valitut jäsenensä keskushallituksessa ja maakunnissa eroamaan ja toinen kansallinen taistelu näytti olevan edessä. Nehru ja Abul Kalam azad suhtautuivat penseästi gandhin vaatimukseen kapinasta ja uskoivat brittien vielä joutuvan myöntymän itsenäisyyteen vastineeksi Intian tuesta. Vaikka monet Intian puolueet vielä vastustivat sitä, gandhi ja vallabhbhai patel vakuuttivat Nehrun, azadin ja koko kongressipuolueen, että oli aika viimeiselle taistolle heikentynyttä Brittiläistä imperiumia vastaan.

Elokuuta 1942 aloitettiin quit India -liike. Kongressipuolue vaati välitöntä itsenäisyyttä ja sanoi että vain itsenäinen Intia voisi pättä sotaan osallistumisesta. Kaikkia intialaisia kehotettiin boikotoimaan brittiläisiä tuotteita, instituutioita, tehtaita, julkisia palveluja ja hallituksen ohjelmia. Suuria lakkoja, protesteja ja mielenosoituksia puhkesi ympäri Intiaa, ja vaikka kaikki poliittiset puolueet eivät osallistuneet, ja gandhi ja koko kongressin komitea pidätettiin välittömästi, tämä oli vakavin kapina koko brittihallinnon historiassa. Kongressin komitea vangittiin vankilaksi muutettuun linnoitukseen Ahmednagarissa ja gandhi heistä erilleen Puneen. Britit valmistelivat johtajien karkottamista, mutta pidättäytyivät siitä uskoessaan viimeistenkin järjestysten rippeiden katoavan kansan vihastuessa. Satoja tuhansia intian vapaustaistelijoita pidätettiin ja tuhansia kuoli poliisin tulituksessa.

Itsenäisyysliikkeestä tuli menestys ja miljoonia osallistui sen toimintaan. Brittihallitus joutui pättelemän, että suuren hallintoremontin aika oli tullut ja parlamentti säti government of India act 1935:n, joka loi maahan kaksikamarisen parlamentin ja vaalit. Kongressipuolue pätti osallistua vaaleihin, mutta nehru ei itse asettunut ehdolle, vaan kampanjoi maanlaajuisesti puolueen puolesta. Kongressi muodosti hallituksen seitsemässä yhdestätoista maakunnasta ja sai suurimman paikkamärän keskuskokoukseen, jonka se oli jo julistanut vallattomaksi. Kongressi sai kuitenkin pitä valtaa maakunnissa, joissa Intia sai ensimmäiset kokemuksensa demokraattisesta itsehallinnosta. Nehru valittiin uudelleen Kongressin puheenjohtajaksi 1936 ja 1937.


Kuuluissa puheessaan Lucknowssa hän ajoi läpi avadin pätöksen, joka märitteli sosialismin tulevaisuuden vapaan Intian hallituksen perustaksi. Tässä hän onnistui vastoin Kongressin merkittävien johtajien kantaa, mukaan lukien Gandhin ja vallabhbhai patelin, jotka vastustivat sitä eri syistä. Saadakseen tukea nehru sanoi, ettei pätös sitonut Kongressia sosialismiin, vaan puolueen pätavoite oli Intian itsenäisyys. Kannoissaan Nehru oli lähestynyt Kongressin sosialistisiipeä, ja hänen voittonsa puolueen oikeistosta 1936 ja Tripuran kokouksen kaaos 1939, jonka jälkeen hänen tärkein jäljellä ollut kilpailijansa subhash Chandra bose jätti puolueen ja perusti oman All India forward Blocinsa, jätti nehrun ilman haastajia ja teki hänestä sukupolvensa nationalistien. Kun toinen maailmansota syttyi nehru ja kongressipuolue tuomitsivat Intian hallituksen pätöksen liittyä sotaan. Heitä suututti se, että Intian varakuningas oli tehnyt pätöksen kuulematta nationalistien johtoa.

Jawaharlal, nehru : a, biography

Tuolloin Gandhi sanoi antavansa briteille kaksi vuotta dominion aseman myöntämiseksi, tai itsenäisyyskamppailu laitettaisiin täyteen käyntiin. Nehru ja bose antoivat aikaa vuoden. Lontoon hallitus ei vastannut vaatimukseen. Isä motilal Nehru kuoli 1931. Kongressin puheenjohtajana jawaharlal Nehru julisti Intian itsenäiseksi. Tammikuuta 1930 Lahoressa ja nosti vapaan Intian lipun ravin rannalle. Hänet pidätettiin samana vuonna proposal ja uudelleen 1931 suolamarssin aikana.

biography of pt jawaharlal nehru

Jawaharlal Nehru 1920-luvulla nehru valittiin Allahabadin kunnanvaltuuston johtoon 1924 ja hän toimi kaksi vuotta kaupunginjohtajana. Vuodet Jawaharlal oli yleisintialaisen kongressin komitean päsihteerinä, josta hän nousi 1929 Gandhin tuella sen puheenjohtajaksi. Jawaharlal Nehru osoitti olevansa uuden sukupolven johtaja. Hänen poliittinen ideologiansa oli huomattavasti isänsä radikaalimpaa. Euroopassa oleskellessaan hän oli tutustunut sosialismiin seuratessaan Irlannin itsenäisyyskamppailua ja venäjän vallankumousta. Hän oli yksi ensimmäisistä varteenotettavista Intian poliitikoista, joka kannatti Intian täyttä poliittista itsenäisyyttä Brittiläisestä imperiumista, idea jota olivat alun perin ehdottaneet Bhagat Singh ja vallankumoukselliset. Vuoden 1928 Kongressin kokouksessa motilal Nehrun puheenjohtajakaudella jawaharlal Nehru ja subhash Chandra bose vaativat itsenäisyyttä, story kun vanhemmalle polvelle olisi riittänyt dominion asema brittiläisen imperiumin alaisuudessa.

poliittisten oikeuksien puolesta taistelleen Mahatma gandhin seuraan. Gandhi oli tuolloin kansallissankari Champaranin, biharin ja Khedan rauhanomaisen ansiosta. Nehrun perhe hylkäsi länsimaisen elämäntyylinsä gandhin esikuvan mukaan. Jawaharlal ja motilal Nehru lopettivat länsimaisten vaatteiden käytön ja ottivat hindin puhekielekseen. Britit pidättivät Nehrun vuosien tottelemattomuusliikkeen aikana, mutta hänet vapautettiin muutaman kuukauden kuluessa. 3 Gandhi lopetti tottelemattomuusliikkeen 1922 Chauri Chauran poliisimiesten surman vuoksi. Gandhi vastusti osallistumista uusiin lakisätäviin neuvostoihin, mutta monet seurasivat Chittaranjan Dasia ja motilal Nehrua swaraj-puolueeseen, joka pyrki sabotoimaan hallituksen työskentelyä ja siten kiristämän briteiltä myönnytyksiä. Nehru ei seurannut isänsä, vaan pysyi kongressipuolueessa ja gandhin seuraajana.

Nehru suku oli taustaltaan, kashmirin bramiineja. 1, vijaya lakshmi pandit oli hänen sisarensa. Nehru opiskeli kotiopettajien johdolla 16-vuotiaaksi asti. Sen jälkeen hän kävi koulua. Englannissa, lontoon, harrow Schoolissa ja opiskeli, cambridgen yliopistossa, trinity collegessa. 1 Hän summary palasi Intiaan harjoittamaan lakimiehen ammattia ja seurasi isänsä politiikassa. Vanhempiensa järjestämänä nehru meni naimisiin 17-vuotiaan Kamala kaulin kanssa 1916. Kamala tuli tunnetusta kashmirilaisesta liikemiessuvusta ja synnytti heidän ainoan lapsensa, indiran vuonna 1917. Kamala nehru kuoli tuberkuloosiin 1936.

2 by sarvepalli gopal (1980

Tähän artikkeliin tai osioon ei ole merkitty lähteitä, joten tiedot kannattaa tarkistaa muista tietolähteistä. Voit lisätä artikkeliin tarkistettavissa olevia lähteitä ja merkitä ne ohjeen mukaan. Jawaharlal Nehru ( hindiksi / kašmiriksi : dʒəvahərlal nehru,. Toukokuuta 1964 jota kutsuttiin myös nimellä pandit Nehru opettaja owl oli yksi Intian itsenäisyysliikkeen tärkeimmistä johtajista ja itsenäisen. Hän toimi tehtävässä. Elokuuta 1947 lähtien kuolemaansa asti. 1, hänen ainoa tyttärensä, indira gandhi ja tämän poika, rajiv gandhi toimivat molemmat myös Intian päministereinä. Sisällysluettelo, jawaharlal Nehru syntyi, allahabadissa rikkaan lakimiehen, motilal Nehrun ja tämän vaimon Swarupanin poikana. Motilal Nehru oli varhainen itsenäisyysaktivisti.


Biography of pt jawaharlal nehru
all articles 42 articles
Chalapathi rau, national book club. Jawaharlal Nehru is seen with warmth despite his many failures. While narendra modi—a popular hero today—is seen with suspicion despite his many successes.

4 Comment

  1. Jawaharlal, nehru, a, biography. Nesselrode, count Karl Robert. Ngata, sir Apirana turupa. Free biography Index -. The purely agitational attitude is not good enough for a detailed consideration of a subject. His paintings of Jawaharlal Nehru and Indira gandhi, adorn the historic Central Parliament Hall in New Delhi.

  2. Nehru ja kongressin johtajat pidätettiin 32 kuukauden ajaksi, jonka aikana hän kirjoitti teosta The discovery of, india ( ) Intian historiasta ja kulttuurista. It is open season. Jawaharlal, nehru and Indira gandhi. Latest News, latest updates Photos of, jawaharlal, nehru on Outlook india. Primo ministro dell India. Nehru : The Invention of, india.

  3. This is a very beautiful nationalistic treatise written. Jawaharlal, nehru while he was imprisoned in Ahmednagar fort. Preview — the discovery of, india by, jawaharlal, nehru. 2005, jawaharlal, nehru, university. Lama, cscsasps, sis has been appointed as the first Vice-Chancellor of the sikkim University. Jawaharlal, nehru syntyi allahabadissa rikkaan lakimiehen Motilal Nehrun ja tämän vaimon Swarupanin poikana.

Leave a reply

Your e-mail address will not be published.


*